Bűvészek nem is olyan titkos társasága, az I.B.M.

2017. November 25. 23:19
A Bűvészek Nemzetközi Testvérisége (International Brotherhood of Magicians), vagyis az I.B.M, profi és amatőr bűvészek szervezete, nagyjából 15.000 tagot számlál a világ minden tájáról. 
Több mint 300 csoportosulásuk ("kör") található világszerte, harmincál is több országban. 
Havi rendszerességgel jelenik meg színes magazinjuk, a The Linking Ring, melyben bemutatásra kerül néhány bűvésztrükk, az olvasó tájékozódhat az aktuális eseményekről, kongresszusokról a nagyvilágban, interjúkat olvashat a legjobb bűvészekkel.
A központjuk természetesen az Egyesül Államokban található, a Missouri állam béli St. Charles-ban. 

A Testvériséget 1922. február 10-én Len Vintus, Gene Gordon és Don Rogers alapította Winnipegben. Ellentétben a korábban alakult bűvészklubokkal, mint amilyen az Amerikai Bűvészek Társasága (Society of American Magicians, S.A.M.) vagy az angol The Magic Circle, itt nem a nagyvárosban élő bűvészek alakítottak egy csoportosulást. Itt olyan bűvészekről volt szó, akik vidéken laktak, nem volt lehetőségük hasonló érdeklődési körű emberekkel találkozni, hanem csak levélben érintkeztek egymással.
Az "1. Kört" Gene Gordon hozta létre Rochesterben, New York államban. A kör később feloszlott, és helyét a St. Louis-i vette át, ami a mai napig ez az első számú kör maradt.

Bár mind az S.A.M., mind a Magic Circle már 1905-től tartott fogadásokat, banketteket, mégis az I.B.M. volt az első, amely valódi bűvészkongresszust tartott Kentonban, Ohio Államban, 1926-ban. Azóta majdnem minden évben megrendezésre kerül egy kongresszus az ő szervezésükben. 

Minden évben új elnököt választ magának a Testvériség, akik mind kiváló bűvészek, akik rengeteget tettek ennek a szakma érdekében, hogy minél több emberhez jusson el a varázslat. Egyik ilyen híres elnöke volt a 2014-2015-ös évadban Shawn Farquhar is, akivel személyesen is megismerkedhetett bárki és részt vehetett szemináriumán a 2015-ös Joker Magic Day során. Az I.B.M. jelenlegi elnöke Bob Patterson.

Külön érdekesség, hogy a Joker Magic is komoly kapoccsal kötődik Bűvészek Nemzetközi Testvériségéhez, hiszen Bűvészklubunk hivatalosan is az I.B.M. bejegyzett klubja, a budapesti kör a 281-es sorszámot viseli.

Hozzászólások


Lapozás: [1]

Új hozzászólás

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az üzenet:
Spam védelem: mennyi 5 + 6?