Bicycle, Tally-Ho, Bee... Mi a különbség?

2017. Október 29. 2:42

A kártyabűvészek többségének megvan a maga kedvenc márkája, ha a trükkökhöz használt csomagról van szó. Legtöbben Bicycle csomagot használnak, de vannak, akik a Tally-Ho vagy a Bee kártyákra esküsznek. De mi a különbség köztük?


Stock


Stocknak nevezik a papírlapot,  amelyre a kártyákat nyomják. Gondosan választják meg a lapvastagságot és a minőséget, hogy a kártyák kellően hajlékonyak, rugalmasak maradjanak, de mellette bírják a rendszeres, intenzív gyakorlást is.


Finish


Így hívják azokat a különböző lakkrétegeket, amivel kezelik a lapokat, így kölcsönözve nekik a különböző eljárásokkal más-más tulajdonságot. Nézzük meg a három legelterjedtebb módszert!


  • Air-Cushion Finish


Maga az "Air-Cushion” kifejezés légpárnát jelent, mely arra szolgál, hogy az ütődést elnyelje. A Bicycle kártyákat ezzel az "Air-Cushion” kezeléssel látják el. Egy új csomag felbontásakor látható, hogy a lapok tízes csoportokba rendeződtek, és egy kis rés választja el őket egymástól. Ez maga a képződött légpárna. Ez extra rugózást kölcsönöz a kártyáknak a trükkök bemutatása közben.



  • Linoid Finish


Ez a kezelési módszer gyakorlatilag "élethossz-növelő” a kártyáknál. Egy extra lakkréteg található a kártyán, ami megakadályozza, hogy hamar ragadóssá váljon, illetve jobb legyezőnyitást tesz lehetővé.

Emiatt a különleges Linoid réteg miatt érződik egy új csomag Tally-Ho kártya rendkívül merevnek. Tartóssága miatt különösen kedvelt kártyacsomag a bűvészek körében.







  • Cambric Finish


A "Cambric” egy szőtt, gyapjúszerű anyag, melyet drága ágyneműkhöz használnak. Ha közelről megnézzük a Bee kártyákat, látható a lapokon ez a "szőtt” minta. Félreértés ne essék, a Bee kártyák nem gyapjúból vannak, csak az anyagot és a technikát használják fel a készítésekor.

Keveréskor a Bee csomag kimondottan puhának érződik, ez a Cambric finishnek köszönhető, mely lehetővé teszi, hogy a lapokat jobban meghajlítsák anélkül, hogy kárt tennének bennük. Így elmondható, hogy ezzel az eljárással készült kártyacsomagok ideálisak a különböző keverésekhez.






Látható, hogy különböző célokra, különböző trükkökhöz más-más kártya a legideálisabb. Természetesen mindig a bűvész dönti el, hogy melyik csomaghoz húz a szíve, melyik áll neki leginkább kézre. Nektek melyik a kedvenc csomagotok és miért?


Hozzászólások


Lapozás: [1]

Új hozzászólás

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az üzenet:
Spam védelem: mennyi 3 + 7?