A világ legrégebbi független bűvészmagazinja, a Genii

2017. November 5.
A Genii első száma 1936. szeptemberében jelent meg, idősebb William Larsen gondozásában, 750 példányt nyomtattak belőle. Akkoriban John Mulholland magazinja, a Sphinx volt az uralkodó, és nem jósoltak sok jövőt az újonnan megjelent folyóiratnak.



Az '40-es években a Genii magazinnak tevékeny évtizede volt.
Az Amerikai Bűvészek Társaságának (Society of American Magicians - S.A.M.) havi gyűléseinek időpontját 1941-től itt hirdették ki.
1942-ben Larsen felvásárolta Floyd Thayer bűvészcégét, de a Genii független magazin maradt, továbbra is csak limitált helyet kaptak benne a reklámok.
1949-ben a Genii magazin bekebelezte a The Conjurors' Magazine-t, mely azóta mind a mai napig alcímként is olvasható.



1953-ban William Larsen tragikus hirtelenséggel, 48 éves korában elhunyt, de szerencsére a magazin nem szállt vele a sírba, felesége, Milt Larsen és fia, ifjabbik William Larsen vitték tovább.



A '60-as évek a televíziós forradalomról szóltak, melybe bekapcsolódott a Larsen család is. 1962-ben megalakult az Academy of Magical Arts és vele együtt a Magic Castle, melyekbe a Genii magazin előfizetői mindannyian tagságot kaptak. Az újság azonban továbbra is bármilyen szervezettől függetlenül létezett.



A '90-es évek eleje a Genii magazin hanyatlását hozta. 1998-ban mindössze három szám került publikálásra, mindenki azt hitte, ez jelenti a patinás folyóirat végét.
1998. októberében azonban a Larsen család eladta a Genii magazint Richard Kaufmannak, és 1999. januárjában az újonnan alakult Genii Corporation gondozásában megjelent az év első száma, és azóta egyetlen kiadás sem maradt ki.



Napjainkban egyedül a Genii az a magazin, amely évek óta alkalmanként ingyen DVD-t is ad kiadásaihoz, és már 100 oldalnál is bővebb tartalommal bír, túlnyomórészt színesben.

Üzletünkbe havi rendszerességgel érkeznek nemzetközi bűvészmagazinok, köztük a Genii legújabb kiadványai is, és bűvészklubunkban tagjaink bármikor kedvükre beleolvashatnak a világ legfrissebb bűvészhíreibe.

Igazi ritkaság, hogy a mai, modern világban egy nyomtatott médium ilyen kort él meg, reméljük, hogy megünnepelheti majd fennállásának 100. évfordulóját is!

Hozzászólások


Lapozás: [1]

Új hozzászólás

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az üzenet:
Spam védelem: mennyi 4 + 4?